Social return

Joustra Stoelverzorgers.
Samen inzetten op social return.

De missie van Joustra Stoelverzorgers is om ieder mens en elk meubel een (nieuwe) kans te geven. Wij zetten ons dagelijks in voor het complete onderhoud van meubilair: van het stofferen, herstofferen tot het periodiek reinigen en onderhouden van bureaustoelen, banken, scheidingswanden en meer. Dit doen we met een team waarin we oog hebben voor talenten. Hierdoor hebben we passend werk voor grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kiezen voor Joustra Stoelverzorgers is daarom ook inzetten op social return.

Wat is social return?

Steeds meer (overheids)bedrijven hebben social return in hun beleid opgenomen. Social return is een aanpak om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inkopers moeten bij het verstrekken van een opdracht bewust kiezen voor een opdrachtnemer die kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt betrekt bij de uitvoering van de opdracht. Hierdoor kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijven participeren in de samenleving en geeft het bedrijf vorm aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Samen met Joustra Stoelverzorgers inzetten op social return

Joustra Stoelverzorgers is gespecialiseerd in het stofferen, herstofferen en het onderhouden van (zakelijk) meubilair. Wij hebben de mankracht en logistieke mogelijkheden om grote stofferingsprojecten aan te gaan. Het meubilair wordt bij u opgehaald en gebracht naar één van onze meubelstoffeerderijen in Steenwijk of Harderwijk. Bureaustoelen of zorgmeubilair kunnen niet of maar kort gemist worden. Daarom is er gelijkwaardig leenmeubilair beschikbaar en zorgen wij dat u uw eigen meubilair zo snel mogelijk weer kunt gebruiken

Social Enterprise

Om het sociale karakter van Joustra Stoelverzorgers te bevestigen zijn wij vanaf 2015 officieel een Social Enterprise. Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociale ondernemers die werken aan een economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij het beleid van Joustra Stoelverzorgers. Hiermee onderstrepen we dat social return wat ons betreft zeer belangrijk is.

Social Enterprise

Erkend Boris leerbedrijf

Om te laten zien dat we over deskundige en goed opgeleide medewerkers beschikken, zijn we sinds kort Erkend Boris Leerbedrijf. Door onze medewerkers in eigen huis op te leiden, waarborgen we de kwaliteit van het werk. Wij werken dagelijks aan de ontplooiing van onze mensen en het creëren van kansen op de arbeidsmarkt.

Waarom inzetten op social return?

Inzetten op social return laat zien dat u als bedrijf geeft om het maatschappelijk belang. Steeds vaker hebben organisaties social return meegenomen in de beleidsbepaling. Redenen waarom mensen inzetten op social return hebben onder andere te maken met aanbestedingsbeleid, verplichtingen vanuit de gemeente, participatiewet, MVO en de circulaire economie.

Zet ook in op social return!

Wilt u graag met ons van gedachten wisselen of heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan gerust contact op via henry@joustrastoelverzorgers of bel ons!

social enterprise