Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)

Joustra Stoelverzorgers.
Bij ons is Inkopen Maatschappelijk Verantwoord.

Waar let u als inkoper op bij de investeringen die u doet? Financiële aspecten en kwaliteitsaspecten liggen voor de hand, maar houdt u ook rekening met de maatschappelijke impact? Bij steeds meer inkopers staat Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) hoog op de agenda. Ook bij Joustra Stoelverzorgers helpen we steeds meer inkopers die hun inkopen maatschappelijk verantwoord willen doen.

Wat is MVI?

Maatschappelijk belang meewegen

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is het laten meewegen van het maatschappelijke aspect bij het doen van uw inkopen. U denkt daarbij misschien al snel aan duurzame LED-verlichting, energiezuinige apparatuur of elektrische auto’s. Maar wist u dat u ook maatschappelijk verantwoord kunt inkopen als uw meubilair aan vervanging toe is? Bij Joustra Stoelverzorgers snijdt het mes zelfs aan drie kanten! Door uw kantoorstoelen te laten herstofferen verlengt u niet alleen de levensduur van uw kantoorstoelen, maar bespaart u ook de vaak hoge kosten voor de aanschaf van nieuw meubilair.

De criteria voor MVI

Naast deze twee voordelen is er nog een derde opzicht waarin het laten herstofferen van uw stoelen maatschappelijk verantwoord is. Bij Joustra Stoelverzorgers bieden we namelijk werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Joustra Stoelverzorgers beschikt zelfs over het PSO-30+ certificaat. Deze certificering wordt toegekend aan sociale ondernemingen waarvan minimaal 30% van de betrokken medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Bij Joustra Stoelverzorgers voldoen we aan deze criteria. Is uw meubilair aan vervanging toe en wilt u graag Maatschappelijk Verantwoord Inkopen? Dan bent u bij Joustra Stoelverzorgers aan het goede adres.

Kantoorfaciliteiten en diensten

Bij Joustra Stoelverzorgers maken we uw meubilair dat afgeschreven lijkt namelijk weer helemaal als nieuw! Het is onze specialiteit om kantoorstoelen een tweede leven te geven en zo de levensduur van kantoorstoelen te verlengen. Dat doen we op verschillende manieren. We kunnen kantoorstoelen bijvoorbeeld professioneel reinigen, maar ook voor het herstofferen van kantoorstoelen zit u goed bij Joustra Stoelverzorgers. Daarnaast kunnen wij u in veel gevallen ook helpen bij het opknappen van kasten, tafels en bureaus. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij denken graag met u mee in het duurzaam en circulair inkopen.

Het belang van MVI in aanbestedingen

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen wordt steeds belangrijker. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de aanbesteding die de Rijksoverheid in 2017 deed. Deze aanbesteding deed de Rijksoverheid om het kantoormeubilair in de diverse kantoren circulair te vervangen. Als specialist op dit gebied zijn we van Joustra Stoelverzorgers eveneens bij deze aanbesteding betrokken. Door circulair in te kopen, bent u op de lange termijn goedkoper en duurzamer uit. Bent u benieuwd wat we voor ú kunnen betekenen als het gaat om het duurzaam en circulair inkopen van kantoorstoelen en meubilair? Neem contact met ons op; we helpen u graag!

Veel is mogelijk!

Joustra Stoelverzorgers is gespecialiseerd in het stofferen, het herstofferen en het onderhouden van projectmeubilair. Wij hebben speciale werkplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor betekent samenwerken met Joustra Stoelverzorgers ook inzetten op social return en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0522 745813, per mail (verkoop@joustrastoelverzorgers.nl) of via het contactformulier.

social enterprise