Nieuws

RAI verduurzaamt het Auditorium (persbericht)

RAI Amsterdam laat in de komende maanden alle zitplaatsen van het Auditorium duurzaam renoveren door Joustra Stoelverzorgers. Na ruim een jaar van voorbereidingen is er dinsdagochtend 5 november gestart met de vervanging van de 1.750 theaterstoelen. Jaarlijks worden in het Auditorium honderden voorstellingen, presentaties en congressen georganiseerd. Zo werd de zaal dit jaar nog gebruikt voor de Musical Awards.

Er is door de RAI bewust gekozen om niet te investeren in een compleet nieuwe inrichting maar om zo veel mogelijk van het bestaande meubilair te behouden. Naast de grootschaligheid van dit project, zit de uitdaging met name in de hoge bezettingsgraad van het Auditorium, dat nagenoeg het hele jaar in gebruik is.

Op advies van Joustra Stoelverzorgers is grotendeels het stoffeerwerk prefab-voorbereid zodat de vervanging en renovatie in zo kort mogelijke fasen op locatie verzorgd wordt. Het was daarom een vereiste dat de nieuwe (her)stoffering qua kleur en styling identiek diende te zijn aan de oorspronkelijke bekleding. Dat is gelukt en tevens heeft de nieuwe (wollen) meubelstof brand- en vuilwerende eigenschappen. Met trots wordt in de komende periode met man en macht gewerkt aan dit grootse renovatieproject.

Door de gunning aan sociale onderneming Joustra Stoelverzorgers heeft de RAI gekozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het bestaande meubilair krijgt een nieuw leven en met de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt creëert de RAI de nodige social return.

De industriële meubelstoffeerderij richt zich op stoffering en onderhoud van meubilair voor onder meer de kantoren, zorg-, onderwijs- en gezondheidssector. De dienstverlening loopt van ontwerp en stoffering tot en met assemblage en levering. Het bedrijf heeft voornamelijk medewerkers in dienst met een uitdaging (lees: functionele beperking). Er wordt nauw samengewerkt met de Sociale Werkvoorzieningen Reestmond in Meppel, Proson in Ermelo en Empatec in Franeker. De meubelstoffeerderij kenmerkt zich door een moderne ambachtelijke aanpak, gericht op de verlenging van de levensduur van projectmeubilair. ‘Circulariteit van materialen en mensen’ is de rode draad in de bedrijfsvoering. De gekozen sociale business-opzet van Joustra Stoelverzorgers maakt het mogelijk om ambachtelijke maakindustrie in Nederland te laten plaatsvinden.


Meer informatie (en beeldmateriaal):
Joustra Stoelverzorgers
Henry Joustra
Tel.: 06-1742 5575
E-mail: henry@joustrastoelverzorgers.nl

Download:
Persbericht in PDF
Afbeelding JPG
Afbeelding PDF

social enterprise