Nieuws

Joustra Herstoffering opent nieuwe locatie in Deventer bij Sallco

Joustra Herstoffering met vestigingen in Meppel en Harderwijk opent in het bedrijfsverzamelgebouw van Sallcon in Deventer een nieuwe locatie. Deze stap komt voort uit een samenwerking tussen Deventer Werktalent, Sallcon, ALL IN Projects en Joustra Herstoffering. Deze week hebben de betrokken partijen de samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van een intentieverklaring.

Joustra Herstoffering geeft projectmeubilair een tweede leven door herstoffering. Dat Joustra nu een derde vestiging opent in Deventer heeft te maken met de ervaring die is opgedaan bij een project in het nieuwe Stadhuis in Deventer. Hierbij zijn 350 stoelen opnieuw gestoffeerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inspirerende werkruimte

“Het was een succesvol project waar we meer potentie in zien”, vertelt Jeroen Kroese, algemeen directeur van Sallcon. “Daarom hebben wij bij Sallcon een inspirerende ruimte ter beschikking gesteld, waar we deze samenwerking voort kunnen zetten.’’

Sociaal ondernemerschap

Henry Joustra ziet door de samenwerking veel kansen in de regio Deventer. “Daarnaast wil ik als regulier bedrijf graag een voorbeeld zijn van sociaal ondernemerschap. Door de enorme spirit van deze mensen heb ik ervaren dat een dergelijke samenwerking heel goed werkt.” Renate Smit, werkmakelaar bij Deventer Werktalent, vult Joustra aan. “We blijven de kandidaten voor de functies samen begeleiden en coachen. Iedereen heeft zo zijn talenten. De één voor het knippen van de stof, de ander voor de naaimachine.”

Kansen

Maarten Fontein van ALL IN Projects heeft als bedrijf ervaring opgedaan in interieur- en renovatieprojecten. Hij is ook enthousiast over de kansen die deze samenwerking voor alle partijen biedt. “Mensen kunnen weer aan de slag om voor de opdrachtgevers mooie producten te maken.”

social enterprise